Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Delegacija PS SE zabrinuta zbog pritisaka na novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 04. 2012.

Izvor: Politika

Delegacija PS SE zabrinuta zbog pritisaka na novinare

Strazbur – Delegacija Parlamentarne skupštine Saveta Evrope pozvala je juče stranke u Srbiji da se uzdrže od pokušaja da utiču na uređivačku politiku medija. Kako je saopšteno iz Saveta Evrope, delegacija predvođena Žan Šarl Gardetom boravila je u Beogradu u okviru priprema za praćenje izbora 6. maja i pozitivno je ocenila pripreme za izbore u Srbiji, ali je izrazila zabrinutost zbog pritisaka na pojedine novinare.

„Pretposmatračka misija PS SE je zabrinuta zbog ekonomskog i političkog pritiska na pojedine novinare i poziva sve partije da se uzdrže od pokušaja da utiču na uređivačku politiku medija”, navodi se u saopštenju, koje prenosi Tanjug.

Ta delegacija je konstatovala da pripreme za izbore protiču glatko, da svi politički akteri imaju poverenja u izborni proces i predizbornu kampanju koja je, kako je navedeno, uglavnom koncentrisana na ekonomska pitanja i evropske integracije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi