Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pretnja novinaru ili omaška?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 03. 2012.

Izvor: Politika

Pretnja novinaru ili omaška?

Dopisnik „Dnevnika” podneo prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti, potpredsednik SPO tvrdi da poruka nije bila namenjena novinaru

Novi Sad – Na sajtu novosadskog „Dnevnika” juče posle podne osvanula je informacija da je potpredsednik Srpskog pokreta obnove i predsednik Pokrajinskog odbora ove stranke za Vojvodinu Žika Gojković pretio dopisniku ovog lista iz Sombora Miliću Miljenoviću. Zbog ugrožavanja sigurnosti Miljenović je predao somborskoj policiji krivičnu prijavu protiv Gojkovića.

Novinaru „Dnevnika”, kako se ističe, stigla je preteća SMS poruka sa mobilnog telefona Gojkovića koja je glasila: „Smrad ostaje smrad… ali ne može ni smrad večno da smrdi…

”Redakcija „Dnevnika”, koja se tim povodom obratila za podršku novinarskim udruženjima, navodi da „iznošenjem u javnost ovako drastičnog pritiska na vrlo profesionalnog i nagrađivanog novinara, apeluje da se novinari zaštite od nasilničkog ponašanja uvek i svuda, a naročito kada ti napadi dolaze od osoba sa poslaničkim imunitetom i pogotovo u toku izborne kampanje”.

Gojković, međutim, demantuje da je pretio novinaru Miljenoviću i ističe da je veoma iznenađen postupkom „Dnevnika”.

– Poruka je stigla na pogrešnu adresu. Umesto našoj aktivistkinji sa kojom sam komunicirao oko bukvalnog smrada koji se iz kafilerije širi Somborom, tehničkom greškom otišla je novinaru. On je ovo iskoristio u političke svrhe, jer je njegova supruga predsednik Gradskog odbora G 17 plus u Somboru – objašnjava Gojković.

M. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi