Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Osuda postupka prema novinaru RTV-a Nenadu Jovićeviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 03. 2012.

Izvor: Dnevnik

Osuda postupka prema novinaru RTV-a Nenadu Jovićeviću

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) juče je najoštrije osudilo odluku gradonačelnika Bečeja Petera Knezija da onemogući dopisniku Radio-televizije Vojvodine Nenadu Jovićeviću da uđe u zgradu Skupštine opštine.

U saopštenju NUNS je naveo da je time Jovićeviću onemogućen rad, što je vid ozbiljnog pritiska na medije.

NUNS je pozvao gradonačelnika Bečeja da što pre izmeni odluku i omogući normalan rad svih novinara i podsetio da su organi vlasti dužni da ravnopravno tretiraju sve novinare i da omoguće pun dostup informacijama od javnog značaja, pod jednakim uslovima za sve.

Pristup informacijama od javnog značaja i uvid u rad organa javne vlasti, kako na opštinskom, tako i na drugim nivoma, nikako ne sme biti arbitraran ili uslovljen ličnim stavom nekog funkcionera - piše u saopštenju.

Prema NUNS-u, svaki pokušaj predstavnika vlasti da saradnju ograniče samo na one novinare koji su njima po volji direktan je atak na slobodu medija. Postupak gradonačelnika Bečeja osudili su i Udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Kako je preksinoć za RTV izjavio predsednik opštine Bečej Peter Knezi, Radio-televiziji Vojvodine nije uskraćena informacija iz te opštine, već je s konferencije za novinare u zgradi bečejske opštine isključen novinar Nenad Jovićević koji, kako je ocenio Knezi, neobjektivno informiše javnost.

- S konferencije za novinare, a ne sa sastanka poslanika, kako tvrdi imenovani, nije isključena RTV nego ličnost koja već duže vreme neobjektivno informiše javnost iz Bečeja - naveo je Knezi u pisanoj izjavi, napominjući da nema komentara povodom prekjučerašnjeg događaja, kada skupštinsko obezbeđenje nije dozvolilo ulazak u zgradu dopisniku RTV-a Nenadu Jovićeviću.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi