Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vehabije sprečile snimanje emisije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 03. 2012.

Izvor: Blic

Vehabije sprečile snimanje emisije

Istraga napada na ekipu FTV BiH u Novom Pazaru

Pripadnicima vehabijskog pokreta u Novom Pazaru Abitu P. (25) i Izudinu C. (23) danas ističe policijsko zadržavanje od 48 sati nakon hapšenja zbog napada na novinarsku ekipu Federalne TV BiH iz Sarajeva.

Danas će ih saslušati istražni sudija i odlučiti o eventualnom daljem pritvoru.

Oni su osumnjičeni da su prekjuče oko 12 časova u Novom Pazaru, ispred objekta Udruženja islamske omladine „Furkan“ nasrnuli na tročlanu ekipu FTV koja je snimala reportažu o vehabijskom pokretu i oštetili im kameru.

Novinar Avdo Avdić kaže da Abit P. i Izudin C. nisu udarali njega, snimatelja i vozača, već su im razbili kameru, ali je snimatelj uspeo da zabeleži taj incident, a policija će snimak koristiti kao dokazni materijal.

- Kolega Refik Vejsilagić je snimao prilaz objektu „Furkan“ gde se okupljaju vehabije, kada su nam njih dvojica prišla zahtevajući da izbrišemo sve što smo snimili. Obrazloženje je bilo da su nezadovoljni dosadašnjim izveštavanjem naše TV kuće. Abita P. odranije znam jer sam s njim razgovarao nakon napada Mevlida Jašarevića na američku ambasadu u Sarajevu. Kada sam odgovorio da nemamo šta da izbrišemo jer smo snimili samo ulicu, odmah sam osetio njegovu agresivnost, oteo je kameru i oštetio je - izjavio je Avdić kolegama u Novom Pazaru.

Ekipa sarajevske FTV BiH boravila je u Novom Pazaru zbog snimanja emisije o vehabizmu na Balkanu, a Udruženje „Furkan“ bilo im zanimljivo jer je tu ranije klanjao Novopazarac Mevlid Jašarević, koji je u oktobru pucao na Ambasadu SAD u Sarajevu.

Kako „Blic“ saznaje, posle hapšenja Jašarevića koji je ranjen prilikom napada na zgradu američke ambasade, srpska policija je pretresla kuće Abita P. i Izudina C. U kućama nije, međutim, nađeno ništa od materijala koji bi ukazali da su povezani sa Jašarevićevim terorističkim napadom u Sarajevu.

Inače, ne postoji precizan podatak o tome koliko vehabija živi u Novom Pazaru, ali je njihovo prisustvo evidentno u poslednjih 15 godina.

A. B. - A. Ž. A.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi