Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  UNS da se izvini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 02. 2012.

Izvor: Pravda

UNS da se izvini

Nezavisno društvo novinara Srbije

Novi Sad - Nezavisno društvo novinara Vojvodine pozvalo je Udruženje novinara Srbije da se izvini novinaru Petru Lukoviću zbog saopštenja koje je izdalo pre nekoliko dana, povodom štrajka zaposlenih na televiziji „Avala“.

Uz podsećanje da se u saopštenju navodi da će novinar Miodrag Popov darovati štrajkačima 12.500 dinara, koje prima na osnovu sudske presude donete protiv urednika „Enovina“ Petra Lukovića, NDNV je ocenio da je „u najmanju ruku neukusno da novinarska udruženja i bivši ratnohuškački novinari iskorišćavaju tešku situaciju zaposlenih, reklamirajući svoju sveže navučenu jagnjeću kožu“.

„Verovatno smatraju da će ovim jeftinim demagoškim potezima doprineti da se zaboravi njihova sramna uloga, koju su imali tokom devedesetih godina, a koju suštinski obavljaju i danas“, navodi se u saopštenju.

Ovo novinarsko urduženje ocenilo je da je UNS, koji se navodno zalaže za slobodu izražavanja, „sada pokazao svoje pravo lice, jer podržava gušenje jednog od retkih medija u Srbiji koji se ne pravi da se krvave devedesete zapravo nisu ni desile“.

„To i ne treba da čudi, s obzirom da su u najužem rukovodstvu tog udruženja ‘novinari’ koji su se, kao i Popov, ‘proslavili’ svojim ‘ratnim izveštavanjem’“, navodi se u saopštenju.

NDNV je pozvao UNS da se javno izvini Lukoviću i redakciji „E-novina“ i ponovio da se zalaže za lustraciju ratnohuškačkih novinara i njihovu krivičnu odgovornost pred Sudom za ratne zločine Srbije, jer bez lustracije Srbija ne može očekivati ništa lepo u budućnosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi