Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  TV Avala: Sastanak sa OEBS-om i EK
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 01. 2012.

Izvor: www.b92.net

TV Avala: Sastanak sa OEBS-om i EK

Beograd - Tri nedelje posle početka štrajka na TV Avali, zaposleni su najavili da će se okrenuti predstavnicima OEBS-a i EK za pomoć.

Zaposleni na TV Avali već tri nedelje štrajkuju, a Sindikat novinara Srbije zatražio je pomoć od predsednika i premijera.

Zaposleni navode da "vlasnici i dalje ne pokazuju želju da reše probleme koji su doveli do obustave rada, kao i da ne postoji informacija da su od Nove godine stupili u kontakt sa generalnom menadžerkom Bojanom Lekić, kojoj je ugovor istekao 31. decembra prošle godine".

Lekić je ranije rekla da je na TV "Avala" kriza eskalirala nešto ranije nego što su to vlasnici očekivali i da joj je "kumovao" nedostatak novca na tržištu.

Predstavnik zaposlenih na Televiziji Avala Nikola Vukomanović kaže za Radio B92 da bi danas trebalo da se sastanu sa predstavnicima OEBS-a i Evropske komisije.

"Mi pokušavamo da dođemo do rešenja sa predstavnicima međunarodnih misija s obzirom da se naši nadležni nisu odazvali na način na koji smo očekivali, s obzirom da smo nacionalni emiteri. Ono što se u međuvremenu tokom vikenda desilo jeste da je televizija otišla u blokadu koja do sada nije zabeležena. Treba da se reaguje jako brzo da bi televizija bila spasena, da bi naši poslovi bili spaseni, ili prosto da se kaže to je stečaj, to je kraj i u tom smisli da se znaju odgovori, da mi krenemo na svoju stranu, a neki drugi ljudi da daju odgovor zbog čega se to desilo", kaže Vukomanović.

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović kaže za Radio B92 da je skandalozno to što do sada ni jedna državna institucija nije reagovala povodom dešavanja na TV Avali. Ona je u razgovoru s kolegom Branislavom Grkovićem rekla da joj nije jasno kako je moguće da niko u Republičkoj radiodifuznoj agenciji nema potrebu da da odgovor na pitanje ko je stvarni vlasnik ove televizije. Mi u UNS-u imamo razloga da verujemo da Željko Mitrović, vlasnik Pink televizije, ima veći udeo u vlasništu TV Avale nego što piše u Agenciji za privredne registre, kaže Smajlović.

"Već je krajnje vreme da neka policija za privredni kriminal preispita kako je moguće da se novac preliva iz jedne firme u drugu i da vlasnik koji je uspeo da se izbori za svoju jahtu, ne oseća potrebu da isplati radnike, jer oni su svoju platu zaradili. Vlasnik je pravio medijsku priredbu što mu je neko uštinuo neko pravo sa njegovom jahtom, a sada ponižava ove radnike, izruguje im se. Bojani Lekić je tobože istekao mandat da radnici ne bi imali koga čak ni da pitaju šta su njihovi minimalni uslovi rada. Vrh države bi trebalo da pita Mitrovića i da se zapita ko to kome neće da isplati platu i čije su to pare, i ko to potkrada radnik", kaže Smajlovićeva.

Ona kaže da bi pre svega trebalo RRA i inspektori za privredni kriminal da reaguje.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi