Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Medijima potrebna mentalna tranzicija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 12. 2011.

Izvor: Danas

Medijima potrebna mentalna tranzicija

Novi broj časopisa „Izazovi evropskih integracija“

Beograd - Medijima u Srbiji je potrebna neka vrsta mentalne tranzicije, odnosno neophodno je da se unutar samih medija promene neke stvari, a ne da se opstruišu, rekla je juče Jelena Trivan, predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje.

Ona je na predstavljanju novog broja časopisa „Izazovi evropskih integracija“ Službenog glasnika koji je posvećen medijima, dodala i da država hitno treba da krene u regulisanje oblasti vlasništva u medijima i nedozvoljene koncentracije, kao i da se hitno povuče iz vlasništva u medijima.

- Nije prirodno da država poseduje 137 medija, jer to predstavlja i nerazumno rasipanje novca. Država mora da izađe iz vlasništva medija i rokovi koji su za to predviđeni Medijskom strategijom su racionalni. Privatizacija glasila, međutim, ići će veoma teško, jer je medijski sektor siromašniji nego ikada i nema interesenata za njihovu kupovinu - navela je Trivanova.

Profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski istakao je da nije dobro što se o pitanjima poput vlasništva i finansiranja medija razgovara tek 11 godina posle demokratskih promena.

B. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi