Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Policijski sindikat "ukinuo“ „Dugu“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 12. 2011.

Izvor: Pravda

Policijski sindikat "ukinuo“ „Dugu“

Televiziji „Duga“ RRA zabranila kablovsko emitovanje

Beograd - Republička radiodifuzna agencija zabranila je emitovanje u kablovskim sistemima RTV „Duga sat“ iz Novog Sada. Razlog je pritisak Samostalnog sindikata policije zbog javnih kritika štrajka policijskih sindikata - tvrdi Dušan Morača, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV „Duga“.

Prvi čovek televizije „Duga“ kaže da su žrtve orkestrirane hajke kao i klevete koja nije dokazana.

- Gostujući u jutarnjem programu TV „Duga“ pre nekoliko dana osvrnuo sam se i na aktuelni štrajk policije i rekao da je konkretno u Novom Sadu haos jer građani danima ne mogu da izvade neophodna dokumenta. Rekao sam da je tom gradu potrebno nekoliko policijskih stanica u koje bi građani mogli da odu i završe posao koji su po zakonu dužni da urade. Nisam govorio ništa protiv policije i policijskih službenika, već sam samo ukazao da se ne bi smelo dozvoliti maltretiranje građana tokom štrajka sindikata policije. Jedina smo televizija koja je govorila o problemima koje građani imaju zbog štrajka policije, bez ikakvog pozivanja na linč koji se pominje - tvrdi Morača.

Međutim, vrlo brzo posle te emisije oglasio se Samostalni sindikat policije koji tvrdi da je Morača pozivao građane da motkama biju policiju zato što štrajkuje.

- To je apsolutna neistina - tvrdi Morača ubeđen da je pod očiglednim pritiskom sindikata policije RRA u sredu donela odluku da se RTV „Duga“ zabrani emitovanje u kablovskim sistemima.

- RRA nas sada gasi, prvo su kao razlog naveli emitovanje emisija sa astrolozima na našoj televiziji, a onda su rekli da je to i zbog zahteva sindikata policije. Mi se ne bavimo politikom, najgledanija smo televizija srpske dijaspore i nije u redu da nas sprečavaju da radimo zbog jedne klevete i neproverene informacije. Redovni program TV „Duga“ nastavićemo da emitujemo preko interneta u nadi da se ovakve metode gušenja medija neće ponavljati u budućnosti - kaže Morača.

U Sindikatu srpske policije kažu da nemaju ništa protiv Televizije „Duga“, ali da ne mogu da dozvole da se širi govor mržnje u jav nosti protiv pripadnika MUP-a.

- Nisam upoznat sa odlukom RRA i niko iz Sindikata srpske policije nije zahtevao da se TV „Duga“ zabrani emitovanje programa, već smo samo tražili da se ispita snimak emisije gde je urednik ove televizije negativno govorio o policijskim službenicima. Lično, nisam video taj snimak, ali smo tražili od „Duge“ da nam snimak emisije dostavi, što oni nisu uradili. Niko nema pravo da javno blati nijednu profesiju, pa ni profesiju policajca koja je izuzetno teška i odgovorna - kaže Dragan Žebeljan, portparol Sindikata srpske policije.

Antrfile: U RRA bez komentara

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji juče nisu mogli da nam daju komentar o zabrani emitovanja RTV „Duga“ u kablovskom sistemu, već su nas uputili da sva pitanja pošaljemo putem mejla. Do zaključenja ovog broja odgovor RRA nije stigao.

S. Milovanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi