Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Još se čeka novi suvlasnik Politike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

01. 08. 2012.

Autor: Luka Matić Izvor: Akter

Još se čeka novi suvlasnik Politike

Ni 15 dana nakon što je VAC prodao 50 odsto vlasništva u kompaniji "Politika novine i Magazini" (PNM) nije se pojavio predstavnik novog suvlasnika, ruske Ist medija grupe

Jovan Simić, predstavnik državnog kapitala u PNM-u, rekao je za Akter da se do sada nisu pojavili predstavnici ruske kompanije i da on lično nije imao nikakav kontakt s njima.

"Nama je antimonopolska komisija tražila podatke o koncentraciji kapitala nakon ove promene vlasništva, ali mi nemamo nijedan podatak. Mi smo ih uputili na neku beogradsku advokatsku kancelariju koja zastupa Ist medija grup, mislim da se zovu Živković", rekao nam je Simić.

U Komisiji za zaštitu konkurencije (antimonopolska komisija) nam je rečeno da po pitanju promene suvlasnika u Politici "za sada nema ništa novo", te da su oni upit poslali i jednom i drugom suvlasniku jer nije precizirano da li su dolaskom Ist medija grupe u PNM "promenjeni odnosi u upravljanju i kako".

Podsetimo, po pravilu u PNM-u "zlatnu akciju" ima država. 

Direktor Akcionarskog društva Politika Zeferino Grasi rekao nam je da je Ist medija grupa kupovinom VAC-ovog udela samo preuzela njihovo vlasništvo, odnosno da je "zlatna akcija" i dalje u rukama AD Politike.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi