Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Rusi u Politici?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

16. 07. 2012.

Autor: Luka Matić Izvor: Akter

Rusi u Politici?

Kako saznaje Dnevni Akter kompanija "Politika novine i Magazini" (PNM) dobila je novog vlasnika i to kompaniju "East Media Group" iz Ruske Federeacije.

Kako smo saznali moskovska "East Media Group" je postala vlasnik 50 odsto vlasništva PNM-a koje je do sada u rukama držala medijska grupacija WAZ.

Vlasnik preostalih 50 odsto i dalje je "Politika - Akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku i grafičku delatnost".

Direktor Akcionarskog društva Politika Zefirino Grasi rekao je za Dnevni Akter da nije bio upoznat sa prodajom WAZ-ovog udela u PNM-u.

"WAZ je još početkom godine najavio da ima nameru da prodao svoj udeo. Mi smo imali prepisku sa njima, ali ta ponuda koja je poslata nama nije bila zadovoljavajuća, tačnije nije bilo precizirano da li kupovinom preuzimamo i obaveze ili ne. Ta priča nije bila dovršena i sada se ovo dogodilo", rekao nam je Grasi.

Podsetimo, nemačka "WAZ Mediengruppe" je početkom aprila ponudila državi da otkupi njihovih 50 odsto vlasništva u Politici za iznos od 4,7 miliona evra uz preuzimanje "određenih obaveza" koje nisu bile precizirane.

WAZ je još pre dve godine najavio povlačenje iz Jugoistočne Evrope, a do sada su već prodali svoje kompanije u Makedoniji i Bugarskoj.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi