Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Kikinda: Za medije 17 miliona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

04. 02. 2016.

Izvor: RTV

Kikinda: Za medije 17 miliona

Na osnovu rezultata javnog konkursa, kikindska lokalna samouprava odobrila je 17 miliona dinara iz opštinskog budžeta za realizaciju medijskih projekata. Komisija je odbrila osam projekata, a gotovo pola ukupnog iznosa budžetskih sredstava namenjenih medijima, tačnije 7 miliona i 800 hiljada dinara pripalo je lokalnoj TV Rubin, ogranku istoimene kruševačke RTV.

 

Naravno, nisu svi učesnici konkursa zadovoljni načinom, odnosno kriterijumima kojima se komisija rukovodila prilikom raspodele sredstava namenjenih medijima.

Pored činjenice da pojedini kikindski mediji nisu zadovoljni odobrenim sredstvima na opštinskom konkursu, i članovi komisije koji su analizarali prispele projekte imali su vrlo ozbiljne zamerke na kvalitet medijskih projekata predloženih za projektno sufinansiranje.

Dodatak na madđarskom jeziku u nedeljniku „Kikindske" biće sufinasiran sa 516 hiljada dinara. Ipak, kako naglašavaju u lokalnom listu, najveći broj odobrenih projekata ne donosi nove medijske sadržaje, niti ispunjava kriterijume projektnog finansiranja medija.

Od 17 miliona dinara, koliko je iz kikindskog opštinskog budžeta izdvojeno za realizaciju osam medijskih projekata, sa blizu 8, odnosno 4 miliona dinara najznačajniji deo sredstava pripao je lokalnoj TV Rubin i listu „Nove Kikindske Novine".

Iako ocenjen kao jedan od najboljih, projektu portala Civilon odobrena su znatno manja sredstva od traženih.

Uz sve težu ekonomnsku situaciju, sve manje oglašivača, sufinansiranje medija, pogotovo u manjim sredinama postaje pitanje opstanka. U borbi za preživljavanje, pitanje kvalieteta medijskog sadržaja ostaje, nažalost u drugom planu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi