Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Opština Negotin pokrenula raspravu o javnom interesu u informisanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

04. 01. 2016.

Autor: Jovanka Stanojević Izvor: UNS

Opština Negotin pokrenula raspravu o javnom interesu u informisanju

Do 11. januara 2016. godine, traje javna rasprava o temama koje su od javnog interesa u oblasti javnog informisanja za opštinu Negotin.

 

Lokalna samouprava je raspravu otvorila poslednjeg dana stare godine, u susret raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2016. godini. Za 12. januar je već zakazana prezentacija i rasprava o temama koje je predložila Opština i koje su dostupne na sajtu, a od učesnika se očekuje da listu prošire svojim predlozima.

Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja, opština Negotin je za 2016. godinu planirala sredstva u iznosu 8 miliona dinara, ili za dva manje u odnosu na 2015.

„Opština Negotin je na ovaj način pozvala sve zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi. Primedbe, predlozi i sugestije se mogu dostaviti i pisanim putem sa naznakom „Teme  od javnog interesa u oblasti javnog informisanja“ Dejan Todorović,  član Opštinskog veća opštine Negotin, 19300 Negotin, Trg Stevana Mokranjca 1 ili putem elektronske pošte na e-mail adresu: dejan.todorovic@negotin.rs. Po okončanju javne rasprave analiziraćemo sve predloge i sugestije učesnika, sačiniti izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o temama koje su od javnog interesa u oblasti informisanja i isti razmatrati na sednici Opštinskog veća. Prethodno ćemo održati prezentaciju i raspravu o predloženim temama, a to će biti  12. januara 2016.godine u 11 časova u maloj sali Opštine Negotin“, kaže Dejan Todorović, član OV zadužen za informisanje.

Opština Negotin je na sajtu navela više od deset tema od javnog interesa, a od učesnika rasprave se očekuje da listu prošire sopstvenim predlozima.

Lokalna samouprava, kao važne, navela je medijske sadržaje koji doprinose afirmaciji interaktivnog učešća građana u poboljšanju rada lokalne samouprave, ili su značajni za privredni razvoj i stvaranje povoljnog privrednog ambijenta na teritoriji opštine.

Neke od tema odnose se na oblast obrazovanja i nauke u cilju afirmisanja rada obrazovnih  institucija, a predlažu se i sadržaji u oblasti kulture i očuvanja kulturnog nasleđa, sadržaji namenjeni mladima, koji promovišu stručna i naučna dostignuća, zdrav način života, nenasilje i značaj sporta.

Jedna od tema se odnosi na dokumentarno-obrazovne sadržaje u domenu ljudskih prava i sloboda - prava na rad, a to su programski sadržaji o zapošljavanju, starim zanatima, traženim obrazovnim profilima, inovacijama i programima u oblasti zapošljavanja.

Opština Negotin je predložila  sadržaje edukativnog tipa iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja na teritoriji seoskog područja,  sadržaje edukativnog tipa iz oblasti borbe protiv korupcije, kao i istraživačke medijske programe u oblasti borbe protiv korupcije, teme značajne za očuvanje identiteta nacionalnih manjina, inkluziju za osobe sa invaliditetom,  sadržaje posvećene energetici, komunalnim temama, kao i promovisanju energetske efikasnosti, uz navođenje primera dobre prakse na teritoriji opštine Negotin.

Mislilo se i na sadržaje iz oblasti zaštite životne sredine, kroz edukativne programe, promociju i zaštitu prirodnih resursa i naravno informativno-obrazovne medijske sadržaje iz oblasti bezbednosti i unapređenja stanja bezbednosti na teritoriji opštine Negotin.

Predložene teme dostupne su na sajtu opštine Negotin www.negotin.rs.

Do 11. januara u raspravu se mogu uključiti svi zainteresovani pojedinci i mediji,. Opština Negotin bi, na osnovu javne rasprave, trebalo da raspiše i konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2016. godini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi