Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Opština Žabalj izdvojila više od dva odsto budžeta za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

09. 11. 2015.

Izvor: UNS

Opština Žabalj izdvojila više od dva odsto budžeta za medije

Pedsednik opštine Žabalj Čedomir Božić izjavio je za UNS da je ova opština u 2015. godini izdvojila više od dva odsto budžeta za informisanje, čime je podržala akciju "Gradovi i opštine-prijatelji medija" kojom UNS poziva lokalne samouprave da izdvoje minimum dva odsto budžeta za sufinansiranje medijskog sadržaja.

 

„U Odluci o budžetu za 2015. godinu za usluge emitovanja i informisanja planirano je 6.000.000, 00 dinara, što je više od 2 odsto budžeta opštine. Smatram da je ovo sasvim dovoljno novca za projektno sufinansiranje medija, a nadam se da ćemo i naredne godine moći da zadržimo dosadašnji nivo. Sredstva opredeljena za informisanje  se planiraju u skladu sa realnom projekcijom prihoda i ograničenjima Ministarstva finansija“, rekao je za UNS Čedomir Božić.

Čedomir Božić napominje da u opštini  Žabalj nažalost, osim radija nema drugih medija.

„Lokalna radio-stanica na veoma zadovoljavajući način izveštava o društvenom životu opštine. Sa druge strane, veoma smo nezadovoljni informisanjem nacionalnih medija o opštini Žabalj. U medijskom prostoru nacionalnih medija, naša opština se pojavljuje na nivou ekscesa i to samo kada se desi neki događaj iz rubrike „crna hronika“. Informacije o događajima, manifestacijama, aktivnostima koji su od značaja za društveni život zajednice u nacionalnim medijima se ne prenose“, zaključio je predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi