Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Na konkurs se javila i opštinska televizija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

05. 11. 2015.

Izvor: Beta

Na konkurs se javila i opštinska televizija

Sredstva Opštine Tutin za sufinansiranje medijskih projekata u oblasti javnog informisanja dobiće i TV Tutin, koja je u toku Javnog poziva bila u vlasništvu te opštine, iako pravo na konkurs nisu imali mediji koji se finansiraju iz javnih prihoda, saznaje radio Sto plus.

 

Međutim, predsednik Komisije za ocenjivanje medijskih projekata Muhedin Fijuljanin rekao je da je na osnovu Zakona o javnom informisanju, TV Tutin imala pravo da konkuriše za sufinansiranje svog projekta.

"Nije prekršen Zakon o javnom informisanju jer se TV Tutin nalazi u procesu privatizacije, modelom prenošenja vlasništva sa opštine na radnike, i ona je 31. oktobra prestala da se finansira iz javnih izvora, odnosno budžeta Opštine", objasnio je Fijuljanin.

Javni poziv sa sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja Tutin je raspisao 16. oktobra i trajao je osam dana, a pored TV Tutin, na konkurs se prijavilo i preduzeće Dangraf iz Beograda koje izdaje dnevni list Danas.

Opština Tutin je za finansiranje medijskih projekata u 2015. godini izdvojila dva miliona dinara, ali Fijuljanin nije mogao da kaže ko će od prijavljenih koliko novca dobiti.

"Komisija je završila posao i ocenila pristigle projekte. Našu procenu smo prosledili Opštinskom veću koje će doneti konačnu odluku o tome koliko će ko novca dobiti. Mogu samo da kažem da će i jedni i drugi dobiti manje novca nego što su projektima tražili", izjavio je Fijuljanin radiju Sto plus.

Osim Fijuljanina, Komisiju za ocenjivanje projekata činili su Nazim Ličina i Nedžad Smailagić.

Na naše pitanje ko ga je predložio za člana Komisije, Fijuljanin je odgovorio da je "to pitanje za donosioca rešenja" o formiranju Komisije.

"Ja sam jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), a sada sam član Udruženja novinara Srbije (UNS). Da li me je neko od njih predložio za člana Komisije pitanje je za donosioca rešenja", rekao je Fijuljanin, koji je aktuelni potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća.

Prema saznanjima radija Sto plus, ni jedno od novinarskih udruženja nije predložilo kandidate za članove Komisije za ocenu medijskih projekata na javnom pozivu koji je raspisao Tutin, iako im je konkursom objavljenim u Danasu i na sajtu te Opštine upućen poziv.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi