Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Lučani bez konkursa za sufinansiranje medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

25. 10. 2015.

Izvor: UNS

Lučani bez konkursa za sufinansiranje medija

Opština Lučani nije do sada raspisala konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja, već su sredstva za medije opredeljena po osnovu ugovora.

 

„Iznos od 3,6 miliona dinara budžetskih sredstava izdvojen je za potrebe angažovanja televizijskih i radio stanica u cilju obezbeđivanja informisanosti građana o radu organa opštine Lučani za koje ne postoji obaveza sprovođenja postupka javne nabavke, shodno članu 7. stav 1. Zakona o javnim nabavkama", kaže za  UNS  Biljana Kaplarević iz izvršnog odeljenja predsednika opštine Lučani.

U 2015. godini potpisani su ugovori sa televizijama „Telemark“ i „Galaksija“ iz Čačka, „Radio D“ iz Lučana koji je jedini medij registovan na teritoriji opštine Lučani.

Budžetska sredstva svakog meseca preusmeravaju se i novinskoj kući „Čačanski glas“ takođe iz Čačka sa kojom opština Lučani niz godina unazad ima korektnu saradnju.

Opština Lučani će  „nastojati da do kraja godine izdvoji sredstva, opredeljena na kontu 424 i 481, a za potrebe sufinansiranja projekata namenjenih podršci proizvodnje medijskih sadržaja u cilju ostvarivanja i unapređenja javnog interesa u oblasti javnog informisanja“, rekla je UNS-u Biljana Kaplarević.

Projektovani budžet opštine Lučani za 2015. godinu je oko 650 miliona dinara.

Problem predstavlja njegovo realno punjenje koje je na nivou 400 miliona dinara.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi