Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Zbog promena vlasti ispaštaju mediji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

30. 09. 2015.

Izvor: UNS

Zbog promena vlasti ispaštaju mediji

Od osam opština i gradova Mačvanskog okruga, samo tri su raspisale konkurs za projektno sufinansiranje medija – Loznica, Koceljeva i Bogatić. U opštini Vladimirci konkurs je raspisan još u martu, ali zbog turbulentne političke situacije i dve promene vlasti, ni do danas nije sproveden.

 

„Mi smo raspisali konkurs. Stigle su i prijave zainteresovanih medija, ali koverte još nisu otvorene, niti je komisija zasedala. Kada je došlo do promene vlasti, mi smo novim rukovodiocima odeljenja skrenuli pažnju i oni su nam rekli da će to rešiti. Sada treba da se planiraju sredstva za 2016. godinu, a mi nismo ništa uradili ni za 2015.“, kaže Nebojša Petronić, bivši načelnik opštinske uprave Vladimiraca.

Sredstva od dva miliona koliko je opština izdvojila za ovu godinu trošena su na tekuće ugovore sa medijima, kažu u opštini Vladimirci, i najavljuju da će konkurs koji su raspisali njihovi prethodnici, biti sproveden do kraja.

„Prijave koje su stigle, biće razmatrane, i na osnovu odluke komisije, njima će biti raspodeljena preostala sredstva“, kaže Aleksandar Ivanović, načelnik opštinske uprave.

Zbog promene vlasti, medijima je uskraćena mogućnost da sa projektima konkurišu i u opštini Ljubovija. Sadašnja vlast krivi prethodne dve da nisu u budžetu za 2015. godinu planirali sredstva za ovu namenu.

„Mi smo na početku godine raspisali javnu nabavku za prenose sednica Skupštine opštine. Kada je trebalo da raspišemo konkurs, došlo je do promene vlasti. U maju je vlast po drugi put promenjena, ali je konkurs izostao jer prethodnici  nisu u budžetu predvideli stavku za projektno finansiranje medija“, kaže Zora Lukić, načelnica opštinske uprave.

Uprkos Zakonu konkurs su zaobišli i u opštinama Krupanj i Mali Zvornik, pa su raspisali javnu nabavku.

„Mi smo na početku godine raspisali konkurs, ali smo imali primedbe medijskih udruženja. Posle toga raspisali smo javnu nabavku. Sada pripremamo budžet za 2016. godinu, pa ćemo više pažnje posvetiti projektnom finansiranju medija. Za nas je to novina, ali ćemo nastojati da sprovedemo konkurs po zakonu“, kaže Biljana Antonić, službenik za javne nabavke u opštini Krupanj.

U opštini Mali Zvornik planiraju da na sledećoj sednici rebalansom budžeta izdvoje sredstva za projektno finasiranje.

„Mi smo raspisivali javnu nabavku, ali ćemo sledeće nedelje, ukoliko to ne bude kasno, preko rebalansa do kraja godine sprovesti zakonsku obavezu. Tada ćemo znati i kolika će to biti sredstva“, kaže Boris Katić, administrator u opštinskoj upravi.

Opštine i gradovi Mačvanskog okruga su Bogatić, Vladimirci, Krupanj, Koceljeva, Loznica, Ljubovija, Mali Zvornik i Šabac.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi