Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Knjaževac 15 miliona dinara za medije, Tutin, Ivanjica i Žitorađa znatno manje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

05. 01. 2015.

Autor: S.S, A.R Izvor: UNS

Knjaževac 15 miliona dinara za medije, Tutin, Ivanjica i Žitorađa znatno manje

U akciji UNS-a kojom se pozivaju gradovi i opštine da obezbede 2% budžeta za projektno finansiranje medija došli smo do novih podataka za četiri opštine.

 

Opština Tutin je za narednu godinu budžetom predvidela  6,6 miliona dinara kao  direktnu subvenciju TV Tutin i milion dinara za projektno finansiranje medija što je ukupno 1,1 odsto njihovog  budžeta.

“Prošle godine smo dali oko 13 miliona dinara televiziji, a ove godine smo predvideli polovinu tog iznosa do juna kada ističe rok za privatizaciju lokalnih medija. Tada ćemo rebalansom izdvojiti još sredstava za projektno finansiranje” rekao nam je Mihad Gusinac načelnik opštinske uprave Tutina.

Opštine Ivanjica i Žitorađa takođe direktno finansiraju lokalne medije. Ivanjica tako izdvaja 4,5 miliona dinara što je 0.39 odsto budžeta, a Žitorađa svega 400 000 dinara što je 0,09 odsto njenog budžeta. Iz obe opštine su nam rekli da će rebalansom izdvojiti još sredstava za medije.

Opština Knjaževac predvidela je isključivo projektno finansiranje i u te svrhe izdvojila 15 miliona dinara, što predstavlja 1.57 odsto budžeta.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

05.01.

2015.

novinar [neregistrovani] u 19:47

Nezakonit konkurs za medije opštine Knjaževac

http://uns.org.rs/sr/saopstenja/27989/uns-opstina-knjazevac-nije-sprovela-po-zakonu-konkurs-za-sufinansiranje-medija.html & http://www.nuns.rs/info/statements/23055/nezakonit-konkurs-za-medije-opstine-knjazevac.html & http://www.nuns.rs/info/news/23086/-neprihvatljivo-objasnjenje-rukovodstva-opstine-knjazevac.html

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi