Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Jelena Spasić: Lažne tvrdnje tužilaštva u Novom Sadu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 10. 2011.

Jelena Spasić: Lažne tvrdnje tužilaštva u Novom Sadu


“Laž je tvrdnja tužilaštva u Novom Sadu da sam sakrila izvor informacije i tako pomogla počiniocu krivičnog dela. Mene niko iz novosadskog tužilaštva nije ni pitao kako sam došla do informacija o stanju odbrambenih priprema”, izjavila je za sajt Udruženja novinara Srbije Jelena Spasić, novinarka “Nacionalnog građanskog” lista iz Novog Sada kojoj je zaprećena zatvorska kazna do osam godina na tajnom suđenju zato što je u junu ove godine objavila tekst pod naslovom “Državni organi potpuno nespremni za rat”.

“Samo se po sebi razume da ja ne bih odala svoje novinarske izvore ni policiji, ni tužilaštvu, ali suština je u tome da je novosadsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv mene a da ni istragu nije vodilo i da me ni na razgovor nije pozvalo.

Neistina je i da sam ja odala tajnu jer materijali rasuti po skupštinskim, i kafanskim stolovima po bifeu Skupštine, više ne mogu biti nikakva tajna”, kaže Jelena, koja je tokom novinarske karijere dva puta pobeđivala na godišnjim konkursima Evropske komisije i Kancelarije Vlade za evropske integracije za najbolji tekst o evropskim integracijama.

Peticiju Udruženja novinara Srbije protiv tajnih suđenja novinarima povodom slučaja Jelene Spasić do sada je potpisalo više od 300 novinara. Peticiji su se pridružili i Međunarodna federacija novinara i Evropska federacija novinara, a podršku Jeleni Spasić i njenom uredniku Miloradu Bojoviću, koji je takođe optužen, izrazili su i NUNS i NDNV, kao i poverenik Rodoljub Šabić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi