Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Peticiju UNS-a za jedan dan potpisalo 250 novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 10. 2011.

Peticiju UNS-a za jedan dan potpisalo 250 novinara

Peticiju protiv tajnog suđenja Jeleni Spasić i Miloradu Bojoviću, novinarki i uredniku novosadskog lista “Nacionalni građanski”, za jedan dan potpisalo je 250 novinara.

Peticija je postavljena na sajt UNS-a www.uns.org.rs juče u 13.30 i uspela je za kratko vreme da solidariše novinarsku zajednicu sa progonjenim kolegama.

Među prvim potpisnicima su i glavni urednik „Blica“ Veselin Simonović, urednik RTVB92 Veran Matić, glavni urednik „Dnevnika“ Aleksandar Đivuljskij, urednik nedeljnika „Pečat“ Milorad Vučelić, urednica dnevnog lista „Pravda“ Slavica Jovović i urednik nedeljnika „Svedok“ Vladan Dinić.

Podršku peticiji do sada su dali i predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević, predsednik SPO Vuk Drašković, poslanik G17+ Željko Ivanji i brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije Jovo Ćuruvija.

Glas protiv krivičnog progona ovih novinara podigli su i Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka od ličnosti, a UNS-u su se u osudi priključili NUNS i NDNV.

Spasićevu i Bojovića je novosadsko tužilaštvo optužilo da su u junu ove godine, objavljivanjem teksta „Državni organi potpuno nespremni za rat“, naneli štetu bezbednosti Srbije i zatražilo da suđenje bude bez prisustva javnosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi