Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  EFJ: Ugroženost novinara u Srbiji alarmantna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

17. 06. 2011.

EFJ: Ugroženost novinara u Srbiji alarmantna

Godišnja skupština Evropske federacije novinara, koja se danas završila u Beogradu, usvojila je posebnu izjavu o situaciji u kojoj se nalaze novinari u Srbiji.

EFJ smatra alarmantnim narušavanje slobode izražavanja u Srbiji, koje se ogleda u stalnim političkim i ekonomskim pritiscima na novinare i u odsustvu sindikalnih prava.

EFJ podržava srpske novinare u borbi da prisile poslodavce u medijima na zaključivanje kolektivnih ugovora kojim će se garantovati prava zaposlenih.

EFJ je pozvala vlasti u Srbiji da okončaju nekažnjivost ubica novinara Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića. EFJ smatra neprihvatljivom činjenicu da tri istraživačka novinara u Srbiji moraju da žive pod 24satnom policijskom zaštitom kao i blagu kaznenu politiku prema napadačima na novinare.

Evropska federacija novinara pozvala je svoje članice da se pridruže UNS-u i SNS-u prilikom obeležavanja 23. aprila, Dana sećanja na 16 medijskih radnika ubijenih u NATO bombardovanju RTS-a 1999. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi