Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Reagovanje zaječarskih novinara na proterivanje kolega iz RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 03. 2011.

Reagovanje zaječarskih novinara na proterivanje kolega iz RTS-a

U saopštenju za javnost četvoro zaječarskih novinara navodi se da proterivanje kolega iz RTS-a predstavlja "poslednju opomenu državi, novinskim udruženjima i građanima da je pravo na objektivno informisanje osnovni postulat svakog demokratskog društva".

Prema rečima Stojana Todorovića, dopisnika "Politike" iz Zaječara, jednog od potpisnika saopštenja, ovo nije prvi put da novinari "osete bes" gradonačelnika Boška Ničića kad nije zadovoljan pisanjem novinara.

"Naša reakcija i obraćanje javnosti nema za cilj da branimo RTS od ponašanja gradske vlasti, vać da izrazimo solidarnost sa kolegama iz dopisništva RTS-a u Zaječaru sa zahtevom da im se omogući nesmetano obavljanje novinarskog posla" - navodi se u saopštenju.

Todorović naglašava da je ovakvim postupkom gradske vlasti "najviše na gubitku sam grad jer na taj način gubi jedan, tako potreban izvor informisanja".

Da podsetimo, 15. marta je novinarima RTS-a onemogućeno da uđu u u prostorije dopisništva u Zaječaru sa obrazloženjem da se radi o privatnom posedu Timočke televizije i radija TTR.




Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi