Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Slatincu nagrada DNV-a za životno delo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 02. 2011.

Slatincu nagrada DNV-a za životno delo


Društvo novinara Vojvodine, organizacioni oblik Udruženja novinara Srbije, uručiće sutra godišnje nagrade najboljim novinarima za 2010. godinu.

Nagradu „Jaša Tomić“ dobio je novinar „Nevena“ i književnik Rale Nišavić. U obrazloženju žiri je naveo da su tekstovi koje godinama objavljuje u najstarijem srpskom časopisu za najlmađe, rado čitani zbog „poruka humanosti, tolerancije, brige o zdravlju dece, ali i odraslih, kao i zaštiti životne sredine“.

Dobitnica nagrade „Dimitrije Frušić“ za 2010. godinu je dugogodišnja ekonomska novinarka Radio Televizije Vojvodine Slavica Subotić Braun. Žiri je istakao da Subotić Braun „ukazuje na probleme u privredi, istražuje i analitički piše o makroekonomskim kretanjima u domaćoj, ali i svetskoj ekonomiji“. Subotić Braun je autor i urednik emisije „Računica“ koja se emituje svake subote na RTV.

Nagrada „dr Petar Drezgić“ pripala je novinaru „Sremskih novina“ Živanu Negovanoviću, koga je redakcija ovih novina predložila za niz ostvarenja u informisanju iz oblasti poljoprivrede, plasmana i industrijske prerade poljoprivrednih proizvoda, odnosa u proizvodnji, kao i trgovini poljoprivrednim proizvodima.

Dugogodišnji dopisnik „Politike“ iz Sremske Mitrovice Jelenko Slatinac dobitnik je nagrade Svetozar Miletić (za životno delo). Kolega Slatinac i nakon penzionisanja ostao je redovni saradnik našeg najstarijeg lista.

Specijalna povelja DNV – UNS „Dimitrije Frušić“ dodeljena je listu „Sremske novine“, povodom 50 godina postojanja i rada.

Žiri su činili novinari Vera Korponaić, Jovanka Simić i Ljubenko Zvizdić.

Svečana dodela priznanja biće održana sutra, 25. februara, s početkom u 13,00 sati u svečanoj sali u ulici Vojvođanskih brigada 17 u Novom Sadu.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi