Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Tužilac se žalio na presudu napadaču na dopisnika "Novosti"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

04. 10. 2010.

Tužilac se žalio na presudu napadaču na dopisnika "Novosti"


Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici uložilo je žalbu na presudu kojom je u ponovljenom postupku Ljubinko Todorović, bivši policajac OUP Novi Beograd, u Osnovnom sudu u Loznici osuđen na minimalnu zatvorsku kaznu od šest meseci zbog napada na Vladimira Mitrića, novinara "Večernjih novosti" iz Loznice.

Ovu informaciju saopštio je Branislav Đurić, sekretar Osnovnog javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, koje postupa u ovom predmetu pošto je Republički javni tužilac izuzeo tužioca iz Loznice.

Tužilaštvo se žalilo jer kazna od 6 meseci zatvora predstavlja minimalnu kaznu koju je sud mogao da izrekne za nanošenje teških telesnih povreda.

Mitrić je napadnut 12. septembra 2005. godine oko 21.30 u ulazu zgrade u kojoj je živeo. Pretpostavlja se da je napadač koristio bejzbol palicu kada je Mitriću naneo 20 udaraca po telu i polomio mu ruku kojom je pokušao da zaštiti glavu.

Tužilaštvo nije prihvatilo ocenu medicinskog veštaka da je u pitanju bio pokušaj ubistva. Od tada Mitrić živi i radi pod stalnom policijskom zaštitom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi