Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Saša Milošević dobitnik nagrade UN
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 04. 2010.

Saša Milošević dobitnik nagrade UN

Beogradski novinar Saša Milošević, član Udruženja novinara Srbije(UNS), dobitnik je nagrade Međunarodnog Centra za Novinare (International Center for Journalists) i Alijanse za Civilizacije (United Nations’ Alliance of Civilizations) za projekat Hijabskirt Info www.hijabskirt.info.


Milošević i njegove kolege iz Egipta Tarik Munir i Asma Fati dobitnici su druge nagrade za edukativni sajt, kojim su hteli da doprinesu prevazilaženju predrasuda i o ženama koje nose hidžab i o ženama koje nose (mini) suknju.
Oni su, simbolički, mirenjem hidžaba i suknje, pokušali da izmire Hrišćanstvo i Islam.

Sajt prikazuje istorijat mini suknje, teološko viđenje hidžaba u životu muslimanske žene, a pruža i praktične savete, poput onih kako se vezuje hidžab ili kako se nošenjem duge suknje može napraviti kompromis između zapadnjačkog i islamskog načina odevanja.

Dodela nagrada, u organizaciji Alijanse za civilizacije (United Nations’ Alliance of Civilizations), održaće se u Rio de Ženeiru od 27-29. maja 2010. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi