Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Miodrag Popov dobio RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 04. 2010.

Miodrag Popov dobio RRA

 
U sporu koji je Republička radio difuzna agencija (RRA) vodila protiv novinara Miodraga Popova za klevetu i uvredu RRA, sud je presudio u korist tuženog, oslobađajući ga odgovornosti za delo klevete.

Popov, bivši novinar i urednik BK televizije javno je kritikovao rad RRA, tvrdeći da je agencija protivzakonito ukinula BK televiziju i da je načinom podele frekvencija "srozala" medijski prostor Srbije.

Sud je presudio da su u pitanju bili vrednosni sudovi za koje je Popov podneo dovoljno dokaza.
U obrazloženju presude sud je u obzir uzeo kritiku rada RRA od strane OEBSA, Saveta Evrope, tadašnjeg Ministarstva kulture Srbije, osude međunarodnih i domaćih novinarskih organizacija, ukupne društvene javnosti, i predsednika Borisa Tadića, izrečene nakon upada policije u BK televiziju.

"Ova presuda je dobar znak u tek započetoj reformi pravosuđa. Ta presuda brani pravo na slobodu izražavanja novinara, uključujući i pravo na javnu kritiku rada nosilaca vlasti i društvenih funkcija", smatra advokat tuženog Milorad Panjević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi