Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  "Prenos sahrane Kralja Aleksandra" zvučni dokumenti nemačkog radija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 03. 2010.

"Prenos sahrane Kralja Aleksandra" zvučni dokumenti nemačkog radija


U sali Kolarčevog Narodnog Univerziteta u Beogradu, 30. marta 2010. godine u 19 časova biće predstavljen sadržaj tonskog arhiva nemačkog radija u Visbadenu koji se odnosi na istoriju srpskog naroda u periodu 1916 - 1946. godina.

Gostima će se obratiti: profesor na katedri za istoriju Univerziteta u Beogradu, dr Ljubodrag Dimić, vanredni profesor Delaware State University i član NVO "Stari Zvuk" dr Dragoljub Pokrajac, glavni urednik Drugog programa Radio Beograda Đorđe Malavrazić i urednik sajta www.audioifotoarhiv.com Dragoslav Simić.

Publici će biti predstavljeni ekskluzivni zvučni snimci prenosa ispraćaja i sahrane Kralja Aleksandra II Karađorđevića od 18. oktobra 1934. godine, snimci Svetozara Borojevića, feldmašala austrougarske vojske, kao i izlaganje dr Mihaila Konstantinovića, profesora beogradskog univerziteta na Kongresu u Nemačkoj 1936. godine.

Ulaz je slobodan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi