Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Osuđen napadač na Vladimira Mitrića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

17. 11. 2011.

Osuđen napadač na Vladimira Mitrića

Posle šest godina bivši policajac Ljubinko Todorović osuđen je u Apelacionom sudu u Beogradu na godinu dana zatvora zbog napada na dopisnika “Večernjih novosti” Vladimira Mitrića.

Dopisnik “Večernjih novosti” iz Loznice, Vladimir Mitrić, brutalno je pretučen 12. septembra 2005., u ulazu zgrade u kojoj živi. Ljubinko Todorović mu je tada bejzbol palicom naneo teške telesne povrede.


Zbog nanošenja teških telesnih povreda Opštinski sud u Loznici u septembru 2010. godine osudio je Todorovića na šest meseci zatvora. To je minimalna zaprećena kazna za nanošenje teških povreda, dok maksimalna iznosi pet godina zatvora . Nakon izricanja presude uložene su žalbe Okružnom sudu u Šapcu. Prvostepena odluka je ukinuta, ali je nakon ponavljanja postupka izrečena identična presuda. Pošto su obe strane uložile žalbu na presudu Suda u Šapcu, otvoren je glavni pretres pred Apelacionim sudom u Beogradu koji je Todorovića osudio na godinu dana zatvora.

Mitrić smatra da je neophodno otkriti ko su nalogodavci napada:

“I pored presude, sve dok se ne otkrije ko je nalogodavac napada, ja se ne mogu osećati mirno i bezbedno. Policijsko obezbeđenje mi je neophodno jer mi je sigurnost još uvek ugrožena”, izjavio je on.

Udruženje novinara Srbije pozdravlja povećanje kazne Ljubomiru Todoroviću, ali zahteva da se otkriju pozadina ovog napada i njegovi nalogodavci.

“UNS i dalje smatra da je napad na Mitrića bio pokušaj ubistva i podseća da je “tehnika” napada bila identična kao u slučaju ubistva novinara Milana Pantića. Smatramo da mu je policijsko obezbeđenje još uvek neophodno, sve dok se ne otkrije ko stoji iza napada”, rekao je Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora UNS-a.

Vladimir Mitrić poznat je kao novinar istraživač koji se bavi temama vezanim za kriminal u Loznici i na Drini. Pisao je tekstove o loše urađenim privatizacijama lozničkih preduzeća, švercu narkotika, cigareta i ljudi.

Godine 2006. dobio je nagradu za novinarsku hrabrost “Milan Pantić”.

Vladimir već pet godina živi pod policijskim obezbeđenjem.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi