Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Još bez presude za napad na Boška Brankovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 01. 2011.

Još bez presude za napad na Boška Brankovića

Sudsko veće nije donelo presudu kako su to danas očekivali tužilaštvo, snimatelj B92 Boško Branković i njegov advokat Duško Miljuš. Prihvaćen je predlog odbrane da sud pribavi celokupnu medicinsku dokumentaciju koju su sačinili lekari Kliničko bolničkog centra na Banjici, a posebno lekarski nalaz interniste, pošto je Branković jula 2008. dovezen u tu bolnicu sa prelomom desne potkolenice.

Sudsko veće odbilo je većinu zahteva odbrane koja je pored ostalog, posle više od dve godine suđenja, predložila novog svedoka.

Na današnjem suđenju sudski veštak dr Miloš Jančić potvrdio je nalaz koji je sačinio 15. maja 2009. godine i rekao da je do preloma desne Boškovićeve potkolenice došlo usled direktnog udarca snažno zamahnutom nogom. Na pitanje da li je samo jedan udarac mogao uzrokovati prelom veštak je odgovorio potvrdno.

Snimatelj B92 Boško Branković fizički je napadnut 24. jula 2008. godine dok je snimao protest zbog hapšenja Radovana Karadžića.

Prvookrivljeni Milan Savatović, drugookrivljeni Stefan Milićević i trećeokrivljeni Nikola Lazić terete se optužnicom da su učestvovali u grupi koja je izvršila krivično delo.

Predstavnici UNS-a danas su pratili ovo suđenje. Naredni glavni pretres zakazan je za 18. mart 2011.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi