Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Održana komemoracija Kosti Krainčaniću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 12. 2010.

Održana komemoracija Kosti Krainčaniću

Komemoracija povodom smrti novinara i bivšeg predsednika Udruženja novinara Srbije Koste Krainčanića održana je danas u velikoj sali UNS-a. Komemoraciji je prisustvovala porodica Koste Krainčanića kao i veliki broj njegovih prijatelja i kolega.

U ime Uprave i članova UNS-a od preminulog kolege oprostio se generalni sekretar Nino Brajović koji je rekao da će Kosta ostati upamćen kao veliki čovek i veliki novinar, ali i kao jedan od predsednika UNS-a kome je taj mandat pripao u najtežem vremenu za Udruženje.

U ime kolega iz Radio Beograda, matične kuće Koste Krainčanića, od njega se oprostio Milorad Jović, novinar RTS-a. On je rekao da je Kosta Krainčanić bio poeta među novinarima, čovek u čijim je tekstovima bilo malo reči, ali puno misli i kao takav plašio je nadređene, a oduševljavao slušaoce.


Od dugogodišnjeg kolege oprostio se i Svetislav Vuković, novinar RTS-a u penziji koji je rekao da je Kosta - Kole Krainčanić bio pun života i onda kada su ga šibali bičevi surove nepravde, zavisti, podozrenja. Znao je za tu surovu sudbinu, prvih među nejednakima podnoseći sve to uz onaj njegov blagi osmeh iz koga izvire nada da je to što radi omeđeno visokim profesionalizmom novinarskog hleba, što bi narod rekao"sa sedam kora".

Krainčanić je bio dobitnik godišnjih nagrada Radio Beograda za 1976. i 1995. godinu. Nagrađivan je i na jugoslovenskom Festivalu radio stanica u Ohridu 1989. godine.

Kosta Krainčanić biće kremiran danas u 13.30 sati na Novom groblju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi