Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Konkurs za nagradu Giljermo Kano 2009
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 11. 2008.

Konkurs za nagradu Giljermo Kano 2009

Unesko poziva države članice, regionalne i međunarodne profesionalne organizacije i nevladine organizacije koje se bave slobodom izražavanja, da predlože kandidate za Giljermo Kano nagradu za slobodu štampe. Nagrada se dodeljuje pojedincu, organizaciji ili instituciji koja je značajno doprinela odbrani i/ili promociji slobode štampe bilo gde u svetu, posebno ukoliko je to nosilo rizik. Rok za prijavljivanje je 15. januar 2009. godine.
Nagrada je naziv dobila po kolumbijskom novinaru Giljermu Kanu koji je ubijen 1986. godine. Ustanovljena je 1997. godine, a dodeljuje se jednom godišnje na 3. maj, kada se obeležava Svetski dan slobode štampe. Nagrađeni dobija medalju i 25.000 američkih dolara.
Ova nagrada je dodeljena i u Beogradu na zasedanju Uneska 3. maja 2004. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi