Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pokrajinski sekretarijat nakon pisanja UNS-a: Članovi komisije utvrdili da su projektima greškom dodelili veći broj poena od maksimalnog
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 10. 2024.

Autor: A. Ničić Izvor: UNS

Pokrajinski sekretarijat nakon pisanja UNS-a: Članovi komisije utvrdili da su projektima greškom dodelili veći broj poena od maksimalnog

Na pitanje UNS-a šta će preduzeti, s obzirom na to da su članovi komisije na medijskom konkursu Pokrajine Vojvodina Zadruzi „Medijakult“ u jednoj kategoriji dali veći broj poena od maksimalnih 10, iz Pokrajinskog sekretarijata naveli su da su nakon njihovog poziva, uvidom u bodovne liste, članovi komisije utvrdili da su pogrešili i nakon toga pristupili ponovnom bodovanju.

„Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama pozvao je članove Konkursne komisije u ocenjivanju projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2024. godini. Uvidom u bodovne liste projekata, članovi Komisije su utvrdili da su načinili grešku prilikom ocenjivanja dva projekta“.

Tako su, kako navode iz Pokrajinskog sekretarijata, članovi komisije u kategoriji dosupnost medijskog sadržaja ciljnoj grupi Zadruzi „Medijakult“ svi članovi dali veći broj poena od maksimalnog, u projektu Makednonskog udruženja MAK-INFO ovu grešku, kažu, načinila samo Biljana Ratković Njegovan.

Nakon toga, članovi komisije Biljana Ratković Njegovan, Miodrag Miljković i Branislav Sančanin su, kako navode iz Pokrajinskog sekretarijata, pristupili ponovnom bodovanju i doneli Zapisnik i Predlog o izmeni predloga odluke.

„Na osnovu navedenog, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama doneće Rešenje“, dodaje se u imejlu.

Podsetimo, iako se u kategoriji u kojoj se ocenjuje dostupnost medijskog sadržaja ciljnoj grupi može dati najviše 10 bodova, „Medijakult“ je od Branka Sančanina i Biljane Ratković Njegovan dobio 15, dok je od Miodraga Miljkovića dobio 20 poena. To su pokazale bodovne liste u koje je UNS imao uvid.

Kada bi za kategoriju dostupnosti sadržaja Zadruga “Medijakult” od svakog člana dobila maksimum poena, a ne više od toga, ukupan broj bodova iznosio bi 270 umesto 290. “Medijakult” u ovom slučaju ne bi bio drugi već 13. kandidat po broju bodova, a to bi uticalo na krajnju raspodelu novca. 

Inače, kako je UNS više puta pisao, projektu proizvodnje sadržaja koji je, sudeći po ocenama članova komisije, dostupniji od potpuno dostupnog, svi članovi komisije su dodelili 10 od mogućih 15 poena za kapacitete iako će ga u celosti realizovati druga lica, jer predlagač za to nema kadrove i opremu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi