Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS se pridružio IFJ-ovoj akciji solidarnosti sa palestinskim novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 10. 2024.

Izvor: UNS

UNS se pridružio IFJ-ovoj akciji solidarnosti sa palestinskim novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) pridružilo se akciji solidarnosti sa palestinskim novinarima koju je pokrenula Međunarodna federacija novinara (IFJ).

UNS je u znak podrške palestinskim novinarima kao profilnu fotografiju na svim društvenim mrežama postavio vizual na kome piše „Prestanite sa ubijanjem novinara (Stop killing journalists)“. Prema evidenciji IFJ-a, život je za vreme rata u Gazi izgubilo 140 novinara – 130 palestinskih, četiri izraelska, pet libanskih i jedan sirijski novinar.

Iz IFJ-a su više puta isticali da su posebno uznemireni zbog lošeg međunarodnog izveštavanja o sukobu i pozivali svoje članice na akcije solidarnosti.

IFJ je najveća organizacija novinara na svetu, koju čini 600.000 medijskih profesionalaca u 187 sindikata i asocijacija u više od 140 zemalja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi