Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Promocija knjige “Dalje od kraja sveta” u četvrtak, 10. oktobra, u Pres centru UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 10. 2024.

Izvor: UNS

Promocija knjige “Dalje od kraja sveta” u četvrtak, 10. oktobra, u Pres centru UNS-a

Promocija knjige “Dalje od kraja sveta”, koja predstavlja izbor reportaža iz višedecenijskog stvaralačkog opusa novinara i dugogodišnjeg člana Udruženja novinara Srbije (UNS) Mirka Bojića, biće održana u četvrtak, 10. oktobra u Pres centru UNS-a (Knez Mihailova 6/III). Početak je u 14 sati.

Mirko Bojić je bio novinar, dopisnik, urednik "Ilustrovane politike", a ova knjiga predstavlja izbor njegovih reportaža iz različitih krajeva sveta objavljenih u “Politici”, “Ilustrovanoj politici” i NIN-u od 1963. do 1998. godine.

O knjizi i Bojićevom novinarskom radu govoriće predsednik UNS-a Živojin Rakočević, profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu dr Veselin Kljajić, bivši glavni urednik NIN-a i univerzitetski profesor dr Slobodan Reljić, novinar i nekadašnji urednik “Politike” Miroslav Stojanović, pesnik, esejista i doskorašnji urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac, novinar i direktor Biblioteke Milutin Bojić Jovica Krtinić i urednica u RTS Izdavaštvu Biljana Bošnjak Draganović. Moderator je Ana-Marija Simonović.

Od reportaža iz Afrike, koje su dominantne u prvom tomu knjige “Dalje od kraja sveta”, do Bojićevih reportaža iz Sovjetskog Saveza, koje su uvrštene u drugi tom - prisutni će ukazati na to kako reči Bojića mogu učiniti običaje, navike i predele dugovečnim.

Izdavači knjige su Biblioteka Milutin Bojić i Radio-televizija Srbije. ISBN je 978-86-6195-251-7 i 978-86-6195-252-4.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi