Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinarska škola otvara vrata za jesenju grupu – upis je počeo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 09. 2024.

Autor: D.B. Izvor: UNS

Novinarska škola otvara vrata za jesenju grupu – upis je počeo

U drugoj polovini oktobra počinje sa radom nova generacija UNS-ove Novinarske škole. Ako želite da budete deo ove grupe javite se UNS-u jer je upis upravo počeo.

Moto UNS-ove Novinarske škole je „Volimnovinarstvo“ i pod tim heštegom na društvenim mrežama moguće je lako videti aktivnosti koje su deo dvomesečnog kursa.

Profesionalni novinari, urednici, snimatelji, montažeri radiće i sa ovom grupom. Prenosiće im znanja i raditi sa mladima kako bi stekli nove veštine potrebne za rad u medijima, a u skladu sa novinarskim standardima i poštujući etiku.

Polaznici će biti u prilici da pišu svoje prve vesti i izveštaje, odlaze na teren i vraćaju se sa najzanimljivijim pričama koje će uz stručnu pomoć oblikovati za objavu u mediju.

U okviru kursa biće u prilici da čuju više o pravilima kojih treba da se pridržavaju u formulisanju naslova, pri izradi radijskog paketa i televizijskog priloga.  

Posebni nastavni blokovi posvećeni su medijskoj fotografiji, javnom nastupu i profesionalnoj etici.

Novinarska škola UNS-a je najstariji i najobuhvatniji kurs na našim prostorima u okviru kog polaznici prolaze kroz novinarstvo u štampi, novinskim agencijama, radiju, televiziji i onlajn medijima.

Polaznicima Novinarska škola omogućava da posle uspešnog završetka teorijskog dela i vežbi u prostorijama UNS-a, odu na dvonedeljnu praksu u redakciju.

Moguće je pohađati nastavu u Novinarskoj školi i na daljinu! Značajan broj polaznika iz Srbije, regiona, inostranstva, na taj način pohađali su ovaj kurs.

Obuka traje dva meseca, časovi su svakog vikenda s početkom u 10 sati. Na kraju Novinarske škole polaznici polažu završni ispit. Oni koji s uspehom završe kurs dobijaju diplome Novinarske škole.

Školarina je 53.000 dinara i postoji mogućnost isplate u pet mesečnih rata.

Zainteresovani za upis u Novinarsku školu UNS-a mogu da se prijave i dođu na predupisni razgovor javljanjem na imejl dragana.bjelica@uns.rs ili telefon  062 530 337.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi