Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Još osam opština izdvojilo značajno manje novca za medijske projekte nego lane
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 09. 2024.

Autor: A.M. Izvor: UNS

Još osam opština izdvojilo značajno manje novca za medijske projekte nego lane

Opštine Kovačica, Opovo, Inđija, Bač, Kovin, Plandište, Alibunar i Rekovac raspisale su konkurse za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, a za ovu svrhu iz budžeta ovih opština opredeljeno je značajno manje novca nego prošle godine.

U Opovu je za medije ove godine izdvojeno 800 hiljada dinara, što je deset puta manje novca u odnosu na prošlu godinu. Ovakav trend smanjenja novca zabeležen je u opštinama Kovin i Alibunar.

 

Opštine Kovin i Alibunar za sufinansiranje medijskih projekata izdvojile su milion dinara, što je takođe 10 puta manje novca nego lane, kada je za medijske projekte bilo izdvojeno 10 miliona dinara.

I u opštinama Bač, Plandište i Inđija primetan je trend smanjenja novca za medije.

Bač je ove godine izdvojio 500 hiljada dinara, dok je  prošle godine iz budžeta ove opštine izdvojeno 5. 197.500 dinara, dok je u Plandištu i Inđiji ove godine  opredeljeno 9 puta manje novca.

U Plandištu je za medije izdvojeno milion dinara,  dok je prošle godine medijima pripalo  9 miliona 500 hiljada dinara.

Inđija je za medije opredelila 2 miliona 815 hiljada dinara. Prošle godine je za ovu svrhu izdvojeno 26 miliona dinara.

Takođe, 11 puta manje novca za medije izdvojeno je i u opštini Rekovac – 200 hiljada dinara. Za istu svrhu, prošle godine je opredeljeno 2 miliona 200 hiljada dinara.

Među opštinama koje su raspisale konkurse, drastično umanjenje novca za medije u odnosu na lane zabeleženo je u Kovačici.

U ovogodišnjem Konkursu opštine Kovačica navodi se da je za sufinansiranje medijskih projekata izdvojeno milion dinara. Prošle godine za istu namenu, opredeljeno je 23 miliona 500 hiljada dinara.

Više informacija o konkursima nalazi se na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS) u rubrici „Medijski konkursi – projektno sufinansiranje medija i na zvaničnim sajtovima ovih opština.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi