Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS upisuje polaznike u Novinarsku školu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 04. 2024.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS upisuje polaznike u Novinarsku školu

Udruženje novinara Srbije upisuje polaznike u 51. generaciju Novinarske škole.

Sa iskusnim novinarima i urednicima polaznici će učiti osnovna pravila izveštavanja. Na kursu koji traje dva meseca polaznici će biti u prilici da pišu svoje prve vesti i izveštaje, odlaze na teren i vraćaju se sa najzanimljivijim pričama koje će uz stručnu pomoć oblikovati za objavu u mediju.

U okviru kursa biće u prilici da čuju više o pravilima kojih treba da se pridržavaju u formulisanju naslova, pri izradi radijskog paketa i televizijskog priloga.  

Posebni nastavni blokovi posvećeni su medijskoj fotografiji, javnom nastupu i profesionalnoj etici.

Novinarska škola UNS-a je najstariji i najobuhvatniji kurs na našim prostorima u okviru kog polaznici prolaze kroz novinarstvo u štampi, novinskim agencijama, radiju, televiziji i onlajn medijima.

Polaznicima Novinarska škola omogućava da posle uspešnog završetka teorijskog dela i vežbi u prostorijama UNS-a odu na dvonedeljnu praksu u redakciju.

Moguće je pohađati nastavu i iz inostranstva, odnosno drugih gradova Srbije, preko Zum platforme.

Na kraju Novinarske škole polaznici polažu završni ispit. Oni koji s uspehom završe kurs dobijaju diplome Novinarske škole.

Zainteresovani za upis u Novinarsku školu UNS-a mogu da se prijave i dođu na predupisni razgovor javljanjem na imejl dragana.bjelica@uns.rs ili telefon  062 530 337.

Cena škole je 53.000 dinara i moguće je plaćanje u mesečnim ratama.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

10.04.

2024.

Александар Поповић [neregistrovani] u 15:57

Време за промену статуса Школе

Новинарска школа УНС има дугу традицију. Једно време, пре "рађања" факултета са медијским смером, била је једина могућност за теоријско-практично образовање новинара. То време је далеко прошло, а новом би се ваљало прилагодити. Лично видим могућност да се Школа институционализује као верификована институција за образовање новинара, са оснивачем Удружењем новинара Србије. Таква пракса постоји у више земаља и сасвим је остварива и у нашим условима. Све најбоље, Александар Поповић, новинар ветеран

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi