Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS pozvan da se pridruži Savezu za medijsku saradnju projekta „Pojas i put“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 03. 2024.

Autor: A. N. Izvor: UNS

UNS pozvan da se pridruži Savezu za medijsku saradnju projekta „Pojas i put“

Udruženje novinara Srbije (UNS) je danas pozvano da bude druga medijska organizacija iz Srbije koja je član Saveza za medijsku saradnju u okviru projekta „Pojas i put“. Poziv je generalnom sekretaru UNS-a Ninu Brajoviću uručio zamenik urednika lista Žemin Žibao, Vang Jibiao, koji je sa delegacijom kineskih novinara posetio danas ovo Udruženje.

Delegaciju su osim gospodina Vanga, činili i šef sečuanskog departmana Žemin Žibaoa Fan Džang, zamenik generalnog direktora za politiku i kulturu ovog lista Lju Vejtao, Ke Džungđija iz odeljenja za lokalne vesti, prevodilac odeljenja za odnose s javnošću Vu Đijanjing, kao i dva predstavnika Ambasade Narodne Republike Kine u Beogradu.

Oni su sa generalnim sekretarom Udruženja novinara Srbije (UNS) Ninom Brajovićem, novinarom Kineske medijske grupe i bivšim potpredsednikom UNS-a Brankom Žujovićem i glavnom urednicom sajta UNS-a Kristinom Kovač Nastasić razgovarali o jačanju saradnje srpskih i kineskih medija.

Prisutni kineski novinari ponudili su podršku srpskim kolegama koje izveštavaju iz Kine, a predstavnike UNS-a pozvali su da prisustvuju samitu, koji će, u okviru inicijative „Pojas i put“, biti održan u drugoj polovini godine.

Dok su Kovač Nastasić, Brajović i Žujović govorili o istorijatu i delatnostima UNS-a, predstavnici Žemin Žibaoa govorili su o platformama o istoriji ove medijske kuće, ali i o načinima na koje preko različitih platformi novinari pomenutog medija distribuiraju sadržaj koji su proizveli.

Brajović i Žujović su podsetili na stradanje kineskih novinara Šao Junhuan, Su Sinhgu i Džu Jing za vreme NATO bombardovanja Kineske ambasade u Beogradu. Predstavnici UNS-a, dodali su, svaku godišnjicu ubistva kineskih novinara obeležavaju polaganjem venaca na mesto njihovog stradanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi