Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Petar Popović dobitnik Specijalne povelje UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 03. 2009.

Petar Popović dobitnik Specijalne povelje UNS-a


Udruženje novinara Srbije sa zadovoljstvom obaveštava javnost da je dobitnik ovogodišnje Specijalne povelje UNS-a za novinarstvo bez granica ugledni srpski novinar Petar Popović.

Prve novinarske tekstove objavio je u listu "Student". Radio je zatim u "Privrednom pregledu", a najznačajniji doprinos novinarstvu dao je na stranicama "Politike" u protekle četiri decenije.

Popović je bio specijalni izveštač "Politike" iz Afrike i dopisnik iz Londona i Moskve.

U njegovom višedecenijskom radu nijedna informacija koju je objavio nije demantovana. Jedan je od vrhunskih poznavalaca spoljnopolitičkih prilika o čemu redovno piše za "Politiku" i NIN.

Objavio je tri knjige: „Kraj belačkog Solzberija“, „Idi Amin“ i „London za početnike“.

Specijalna povelja UNS-a biće uručena na svečanosti povodom Dana novinara Srbije, 27. marta 2009. godine, koja počinje u 11 sati, u velikoj sali Udruženja novinara Srbije, Resavska 28/I.

Dan novinara Srbije obeležava se u spomen izlaska prvih novina na srpskom jeziku (14. marta, po starom kalendaru, 1791. godine).

Dosadašnji dobitnici Specijalne povelje UNS-a su: Slobodan Nešović, Leon Davičo, Kosta Hristić, Nebojša Janković, Dejan Lukić i Svetlana Vasović Mekina.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi