Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pobednici Pres relija Predrag Stevanović, Vladimir Nikolić i Lora Brkić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 03. 2023.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Pobednici Pres relija Predrag Stevanović, Vladimir Nikolić i Lora Brkić

Povratak u stare dane, druženje sa starim prijateljima i doprinos novinara razvoju autosporta su, kažu pobednici, obeležili današnji Pres reli u organizaciji Auto pres kluba Udruženja novinara Srbije (UNS) i Beogradskog sajma. Prvu nagradu osvojili su novinar magazina Elektrokosmet Predrag Stevanović (u prvoj kategoriji), novinar-frilenser Vladimir Nikolić (u drugoj kategoriji) i novinarka Eko magazina Lora Brkić (u ženskoj kategoriji).

"Nagrada mi znači da me vrati u stare dane kada sam učestvovao u slalomima. Bitno mi je i da motivišem mlade ljude da svoje umeće pokažu na takmičenjima, a ne da na ulciama ugroze svoj život", rekao je za sajt UNS-a Stevanović koji je osvojio prvu nagradu u prvoj kategoriji.

U prvoj kategoriji su se takmičili novinari koji voze automobile zapremine motora do 1200 kubika, dok su se u drugoj takmičili novinari sa automobilima zapremine veće od 1200 kubika. U ženskoj i kateroriji odltajmera nije bilo ograničenja.

Drugu nagradu u prvoj kategoriji je osvojio novinar "Srpske misli" Aleksandar Gajović.

Vladimir Nikolić, dobitnik prve nagrade u kategoriji više od 1200 kubika, kao motivaciju za učešće na takmičenju naveo je prijateljstvo.

"Vozio sam novinarske relije još od devedesetih godina. Posle 2000. godine, kada sam ušao u godine prestao sam i rekao neću više. Ove godine me je zvao Čeda Brkić i rekao mi je da dođem jer će biti mnogo drugara od ranije i da svi budemo tu. Došao sam pre svega radi druženja i drago mi je da sam napravio dobar rezultat", rekao je Nikolić za sajt UNS-a.

 

 

Prošlogodišnji dobitnik prve nagrade i novinar RTS-a Dušan Albijanić je ovog puta osvojio drugo mesto, dok je dobitnik treće nagrade Staša Dudić iz BS produkcije.

 

Video: A. Ničić/UNS

Lora Brkić, koja je prošle godine osvojila treće mesto, danas je bila prva u ženskoj kategoriji. Za sajt UNS-a Brkić je rekla da joj je drago što se autosport razvija.

"Takmičim se već drugu godinu zaredom. Prošle godine sam dobila treće mesto u klasi dama. Znači mi nagrada i simatično mi je što autosport nastavlja da se razvija i na ovaj način", rekla je.

Dobitnice druge i treće nagrade u ženskoj kategoriji su novinarke televizije Kopernikus - Mirjana Pavlović i Aneta Farago.

U kategoriji oldtajmera je sedam dobitnika priznanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi