Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Medijske konkurse raspisalo još 12 opština i gradova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 02. 2023.

Autor: S.D. Izvor: UNS

Medijske konkurse raspisalo još 12 opština i gradova

Konkurse su raspisali Pančevo, Kikinda, Vršac, Sremska Mitrovica, Aranđelovac, Vrnjačka Banja, Bečej, Kladovo, Ljubovija, Žitište, Ljig i Kostolac, a za sufinansiranje medijskih projekta je izdvojeno od 300 hiljada do 42 miliona dinara

Od gradova najviše novca za sufinansiranje medisjkih projekata u 2023. godini izdvojio je grad Pančevo - 42 milona, Kikinda je za medije opredelila 30 miliona, Vršac 22 miliona, a Sremska Mitrovica 20 miliona dinara.  

Najniži iznos za koji se može konkurisati po jednom projektu u Pančevu, Vršcu i Sremskoj Mitrovici je 50 hiljada, a u Kikindi 30 hiljada dinara. Najviši iznos po projektu je 7.5 miliona u Sremskoj Mitrovici, 10 milona u Vršcu, 15 miliona u Pančevu i čak 23 milona dinara u Kikindi.

Rok za podnošenje prijava je 2. mart u Kikindi, 4. mart u Sremskoj Mitrovici, 6. mart u Pančevu i 12. mart u Vršcu. 

Iz budžete opštine Aranđelovac za sufinansiranje medijskih projekata izdvojeno je 18 miliona dinara. Najniži iznos za koji se može konkurisati je 50 hiljada, a najviši polovina ukupnih sredstava – devet miliona dinara. Rok za podnošenje prijava je 6. mart.

Vrnjačka Banja je za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2023. godini opredelila 10 miliona dinara. Najniži iznos po projektu je 50 hiljada, a najviši i u ovoj opštini je polovina ukupnih sredstava - pet miliona dinara.  Rok za podnošenje prijava je 6. mart.

Jedan milion manje od Vrnjačke Banje odvojeno je za medije u Bečeju – devet miliona dinara. Najniži iznos za koji se može konkurisati je 100 hiljada, a najviši 3.5 miliona dinara. Konkurs je otvoren do 4. marta. 

Pet miliona dinara predviđeno je za sufinansiranje medijskih projekata u Opštini Kladovo. Najniži iznos po jednom projektu je 100 hiljada dinara. U tekstu konkursa nije naveden najviši iznos za koji se može konkurisati, što je suprotno Pravilniku o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Rok za prijavu je 9. mart.

Opština Ljubovija iz svog budžeta izdvojila je 3.5 miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata. Najniži iznos za koji se može konkurisati je 25 hiljada, a najviši 1.5 miliona dinara. Konkurs je otvoren do 2. marta. 

Pola miliona manje biće podeljeno na konkursu za medijske projekte u Žitištu - tri miliona dinara. Najniži iznos za koji se može konkurisati je 50 hiljada, a najviši 800 hiljada dinara. Rok za podnošenje projekta je 4. mart.

U Opštini Ljig za medijske projekte izdvojeno je 2.5 miliona dinara. Najniži iznos po projektu je 100 hiljada, a a najviši milion dinara. Mediji mogu svoje predloge projekata slati do 10. marta.

Najmanje novca za sufinansiranje medijskih projekta je u Gradskoj opštini Kostolac - 300 hiljada dinara. Najniži iznos za koji se može konkurisati po jednom projektu je 20 hiljada, a najviši 150 hiljada dinara. Konkurs je otvoren do 16. marta.

Dodatne informacije za prijavu na konkurse koje su raspisali ovi gradovi i opštine, kao i način prijave nalaze se na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS) u rubrici „Konkursi“, sa naznakom, Medijski konkursi, kao i na zvaničnim sajtovima ovih gradova i opština. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi