Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Matija Koković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 02. 2023.

Autor: UNS/Foto asocijacija Vojvodine Izvor: UNS/Foto asocijacija Vojvodine

Preminuo Matija Koković

Fotoreporter „Borbe“, „Večernjih novosti“, zagrebačkog „Vjesnika“ i višedecenijski član Udruženja novinara Srbije (UNS) Matija Koković preminuo je juče u Beogradu.

Matija Koković je rođen 1. januara 1938. godine u Vrulji. Školu za Primijenjenu umjetnost započeo je u Herceg Novom a završio u Novom Sadu. Koković je bio fotoreporter vojnih listova „Vojnik“, „Narodna Armija“ i „Front“.

Fotografije je objavljivao i u izdanjima „Vjesnik“, „Večernji list“ , „Arena“, „Start“ i „Vikend“. U toku svoje višedecenijske karijere sarađivao je i sa stranim agencijama Sipa pres, Asošijeted pres, Rojters, kao i sa Evropskom pres agencijom. Po odlasku u penziju, nastavio je da fotografiše i objavljuje u zagrebačkim medijima „Jutarnji list“ i magazinu „Globus“

Nakon raspada SFR Jugoslavije Koković prelazi na mesto fotoreportera beogradskih dnevnih listova „Borba“ i „Večernje novosti“.

Koković je novinar od 1960. godine, a član UNS-a od 1965. godine.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi