Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Raspisani medijski konkursi u opštinama Gornji Milanovac, Bačka Topola, Varvarin, Brus, Obrenovac i Lazarevac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

31. 01. 2023.

Autor: S.D. Izvor: UNS

Raspisani medijski konkursi u opštinama Gornji Milanovac, Bačka Topola, Varvarin, Brus, Obrenovac i Lazarevac

Najviše novca za sufinansiranje medija u 2023. godini biće raspodeljeno u gradskoj opštini Obrenovac-24.5 milona dinara, a najmanje u Varvarinu- 1.2 miliona.

Gradska opština Lazarevac je za sufinansiranje medijskih projekata opredelila 10 miliona dinara. Najmanji iznos za koji se može konkurisati po projektu je 10 hiljada dinara, a najviši osam milona. Konkurs je objavljen 26. januara, a rok za podnošenje projekata je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Skoro dva i po puta više za medije je izdvojila gradska opština Obrenovac, koja je raspisala dva konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja-jedan za televizije i drugi za radio, štampane i internet medije.

Za televizije je namenjeno 16.750.000, a za ostale medije 7.750.000 dinara. Najmanji iznos po prvom konkursu je 300.000 dinara, a po drugom 200.000. Najveći iznos za koji mogu konkurisati televizije u Obrenovcu je 13 milona, a najveći iznos za ostale medije je 3 milona dinara. Rok za podnošenje prijava je 11. februar.

Do istog datuma, 11. februara mogu se prijavljivati mediji na konkurs opštine Brus za sufinansiranje medijskih projekata. Ukupna sredstva koja je ova opština izdvojila za medije je 4.3 milona dinara. Najmanji iznos za koji se može konkurisati po jednom projektu je 100.000, a najveći 4.3 milona, isti kao i ukupna sredstva koja će biti dodeljena medijima.  

Opština Gornji Milanovac je za sufinansiranje medijskih projekata izdvojila 15 miliona dinara. Najmanji iznos po projektu je 100.000 dinara, a najveći 7.5 miliona. Mediji mogu podnositi projekte do 13. februara.

Za sufinansiranje medjskih projekata iz budžeta Bačke Topole opredeljeno je ove godine 14 miliona dinara.  Najmanji iznos za koji se može konkurisati je 50 hiljada, a najveći osam milona dinara. Rok za podnošenje prijava je 14. februar 2023. godine.

Opština Varvarin raspisala je konkurs 27. februara, a za medije je opredeljeno 1.2 milina dinara. Najmanji iznos po projektu je 100.000, a najveći 900.000 dinara. Rok za podnošenje projekata je 16. februar.  

Na ovim  konkursima mogu da učestvuju mediji koji su registrovani u Agenciji za privredne registre (APR) i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a treba da  prilože dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija u APR-u.

Pravo učešća na konkursima nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda kao i lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva za projektno sufinansiranja, a nisu u predviđenom roku i propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj.

Pravna lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila, nemaju pravo da učestvuju na Konkursu.

Dodatne informacije za prijavu na konkuse koje su raspisale ove opštine, kao i način prijave, nalaze se na zvaničnim sajtovima opština i na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS) u rubrici „Konkursi“, sa naznakom „Medijski konkursi“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi