Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinari nedeljnika "Libertatea" u poseti UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 01. 2023.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Novinari nedeljnika "Libertatea" u poseti UNS-u

Mladi novinari lista na rumunskom jeziku iz Pančeva „Libertatea“ su sa glavnim i odgovornim urednikom ove medijske kuće Valentinom Mikom juče posetili Udruženje novinara Srbije (UNS).

Zaposleni u UNS-u su novinarima ovog lista Adriani Petroj, Saneli Krajnjan, Virdžiniji Puja, Denisu Stratuatu govorili o istorijatu najstarijeg srpskog novinarskog udruženja, kao i Novinarskoj školi i sajtu UNS-a. Razgovarali su i o prvom predsedniku Udruženja (tada Srpskog novinarskog društva) Lazi Kostiću, kao i o „Malim novinama“ koje je uređivao predsednik ovog udruženja Pera Todorović. Zaposleni u UNS-u su im pokazali i Memorijalnu sobu u kojoj se nalaze karikature i fotografije predsednika Udruženja.

Stigavši u Beograd, Mik je novinarima nedeljnika Libertatea dao zadatak da napišu tekst u žanru koji sami odaberu, a radili su u dve grupe. Kada su čuli zadatak, razdvojili su se i krenuli sa radom, a dogovor je bio da se ponovo sastanu u UNS-u. Kako kaže glavni urednik Libertatea, cilj ove vežbe je bio da usavrše timski rad i pronalazak informacija u njima nepoznatom okruženju.  

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

28.01.

2023.

Anabela [neregistrovani] u 12:43

čestitka

Bravo. Sve čestitke za Valentina i brigu o mladim kolegama.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi