Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Odložena glavna rasprava po tužbi Milenijum tima protiv JUGpresa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

30. 11. 2022.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Odložena glavna rasprava po tužbi Milenijum tima protiv JUGpresa

Glavna rasprava po tužbi vlasnika Milenijum tima Ivana Bošnjaka protiv Jugpresa i Centra za demokratiju, koja je trebalo da bude održana danas u Palati pravde, odložena je jer je počela pola sata kasnije, kada je Bošnjak napustio zgradu suda zbog neodložnih obaveza.

Na današnjem ročištu je, pored Bošnjaka, trebalo da bude saslušana i urednica Jugpresa Ljiljana Stojanović.

Novo ročište zakazano je za 25. april naredne godine, sa početkom u 12 časova, a na njemu će biti saslušani samo tužioci.

Stojanovićka je istakla da joj je naporno da radnim danima dolazi iz Leskovca u Palatu pravde u Beogradu i da na kraju ne bude saslušana. Sudija je zatim odlučila da Stojanovićka bude saslušana na nekom od narednih ročišta nakon što Bošnjak bude dao izjavu.

Milenijum tim je tužio Jugpres jer je, kako stoji u tužbi, prenošenjem izjave predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića sa konferencije za novinare u Vranjskoj banji „uticao na umanjenje vrednosti žiga kompanije“.

Udruženje novinara Srbije (UNS) prošle godine je izrazilo zabrinutost zbog toga što firma „Milenijum tim“ tuži medije, iako su verodnostojno preneli izjavu političara, tražeći naknadu štete od nekoliko stotina hiljada evra.

Najpre je Milenijum tim od JUGpresa zahtevao odštetu od 100.000 evra, a nakon reakcije UNS-a i drugih novinarskih udruženja, odštetni zahtev su smanjili na 100 evra.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi