Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Udarcem oštetio kameru TV Valjevo plus pa se u tužilaštvu izvinio
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 12. 2021.

Autor: D.B. Izvor: UNS

Udarcem oštetio kameru TV Valjevo plus pa se u tužilaštvu izvinio

Glavni i odgovorni urednik TV Valjevo plus Predrag Lučić i snimatelj Aleksandar Milinković bili su izveštači sa subotnjeg protesta u selu Popučke, na ulazu u Valjevo, kada je muškarac koji vozilom nije mogao da nastavi put zbog blokade svom silinom udario profesionalnu kameru ove televizije i oštetio je. Snimatelj i novinar nisu povređeni u ovom incidentu povodom kog su dali izjave policiji i tužilaštvu.

Prema saznanju kolege Lučića, koje je podelio sa Udruženjem novinara Srbije (UNS), napadača je zaustavila saobraćajna policija na putu ka Beogradu, u mestu Divci, i alkotestom ustanovila da ima 1,53 promila alkohola u krvi.

„U tužilaštvu smo juče bili sa čovekom koji je udario kameru. Izvinio se“, rekao je Lučić UNS-u.

UNS je u subotu reagovao zbog napada na ekipu TV Valjevo plus. Na veb-sajtu ove televizije objavljen je snimak nastao do momenta kada je kamera udarena, kao i snimak koji je telefonom napravila novinarka portala kolubarske.rs Darija Ranković.

„Nije u pitanju nikakav organizovani napad. Sve smo proverili i ne radi se o odborniku SNS-a iz Mionice. U pitanju je revolt pojedinca. Nećemo ga goniti, niti se pridružujemo krivičnom gonjenju“, rekao je Lučić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi