Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Olivera Kovačević i Manojlo Vukotić u žiriju UNS-ove nagrade "Aleksandar Tijanić", Jelena Petković u Komisiji za žalbe Saveta za štampu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 10. 2021.

Autor: D.B. Izvor: UNS

Olivera Kovačević i Manojlo Vukotić u žiriju UNS-ove nagrade "Aleksandar Tijanić", Jelena Petković u Komisiji za žalbe Saveta za štampu

Na poslednjoj sednici Uprave Udruženja novinara Srbije za članove žirija za nagradu "Aleksandar Tijanić" izabrani su novinari Olivera Kovačević i Manojlo Vukotić. Oni će uz predstavnika porodice, Zaru Tijanić Jevtović, ćerku pokojnog Aleksandra Tijanića, biti stalni članovi žirija sa mandatom od pet godina

Četvrtog člana žirija, sa godišnjim mandatom, biraju tri stalna člana po Pravilniku o nagradi "Aleksandar Tijanić" koja se dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju.

Ova nagrada UNS-a dodeljuje se od 2015. godine. Dosadašnji dobitnici su Jelena Popadić (2015), Gorislav Papić (2016), Ljubica Gojgić (2017), Veljko Lalić (2018), Živojin Rakočević (2019) i Jelena Zorić (2020).

U žiriju su od ustanovljenja nagrade, uz Zaru Tijanić Jevtović, stalni članovi bili Ljiljana Smajlović i Nenad Lj.Stefanović. 

Uprava je izabrala i novu članicu Komisije za žalbe Saveta za štampu Jelenu Petković koja će uz Oliveru Milošević biti predstavnica UNS-a u ovom samoregulatornom telu.

Jelena Petković bila je dugogodišnja novinarka frankfurtskih "Vesti". Autorka je UNS-ovog istraživanja o ubijenim i otetim novinarima na Kosovu i Metohiji u periodu od 1998. do 2005. godine. Trenutno radi kao slobodna novinarka. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja. Bila je i član Uprave UNS-a od 2017-2021.

Uprava UNS-a izabrala je Petkovićevu nakon što je, u julu ove godine, Ljiljana Smajlović podnela ostavku na mesto člana Komisije za žalbe. 

UNS je uz NUNS, Lokal pres i Asocijaciju medija osnivač Saveta za štampu. Dosadašnji članovi Komisiji za žalbe na predlog UNS-a bili su Petar Jeremić, Ljiljana Smajlović, Vladimir Radomirović i Višnja Aranđelović.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

03.11.

2021.

Soća [neregistrovani] u 00:03

tijanic

Tijanić bi se prevrtao u grobu

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi