Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Drugi dan seminara UNICEF-a i UNS-a „Novinari-zaštitnici dečijih prava“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 07. 2012.

Izvor: UNS

Drugi dan seminara UNICEF-a i UNS-a „Novinari-zaštitnici dečijih prava“

U Pres centru Udruženja novinara Srbije u toku je dvodnevni seminar „Novinari-zaštitnici dečijih prava“ koji se bavi etikom u izveštavanju o nasilju nad i među decom, u organizaciji kancelarije UNICEF-a u Srbiji i UNS-a.

 

Na seminaru učestvuje 20 novinara iz vodećih nacionalnih i lokalnih medija. Seminar vodi američka novinarka Džoan Mek Kvini Mitrić. Predstavnicima medija  prvog dana seminara su govorili i savetnica UNICEF-a za saradnju s medijima Jadranka Milanović, koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja Ministarstva prosvete i nauke Biljana Lajović, dečiji psihijatar Oliver Vidojević i urednik nedeljnika „Novi magazin“ Milorad Ivanović.

Novinari su analizirali različite tekstove i priloge iz medija u kojima je tema bila vršnjačko i nasilje nad decom. Diskutovali su o etičkim pravilima izveštavanja kod nas i u svetu o ovim osetljivim temama, kao i posledicama kršenja utvrđenih kodeksa po decu.

Drugog dana seminara sa novinarima će razgovarati predsednica UNS-a i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu Ljiljana Smajlović, prof. dr Snježana Milivojević, direktor Media Wise iz Londona Majk Džempson (Skype) i pedagoškinja O.Š. „Filip Filipović“ Nevenka Kraguljac.

Seminar je deo projekta UNICEF-a I UNS-a u okviru kojeg će biti organizovan i okrugli sto za glavne urednike medija, predstavnike regulatornih i samoregulatornih medijskih tela o pitanjima poštovanja prava deteta u medijima.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

12.07.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 10:18

spot

Nadam se da se neko bavio analizom efekta koji je na decu izazvao spot REKOM-a, a koji je u dužem vremenksom periodu emitovan u terminu pre Diznijeve radionice na RTS-u. Subotom i nedeljom pre 11:00 časova. Koliko je meni poznato niko nije kažnjen zbog ovoga u našoj zemlji.

Nikolina Milatović Popović, novinar

komentar sa Fejsbuka 29. maj 2011.

Upravo je emitovan REKOM spot (nedelja 12.40h nakon crtanih filmova, na Prvom programu RTS: "Jedan čika je ubio moju mamu , tatu... pretvaram se da sam živa i da će neko da dođe po mene.." Efektivan spot... ALI moja deca su mala, 3 -5 godina i svaki put kada čuju glas devojčice izbezubljeno gledaju u pravcu televizora i to traje već čitav mesec... DA LI JE MOGUĆE STAVITI OVAJ SPOT POD "PARENTAL GUIDANCE", pa neka se emituje nakon 22.00h...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi