Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dan otvorenih vrata Udruženja novinara Srbije svakog poslednjeg petka u mesecu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 06. 2021.

Autor: D.B. Izvor: UNS

Dan otvorenih vrata Udruženja novinara Srbije svakog poslednjeg petka u mesecu

Udruženje novinara Srbije (UNS) od septembra otvara svoja vrata za posete organizovanih grupa i građane koji će moći da se svakog poslednjeg petka u mesecu, u predviđenom terminu, upoznaju sa istorijatom najveće novinarske organizacije u regionu i razgovaraju sa novinarima.

UNS poziva redakcije, srednje i osnovne škole, novinarske sekcije u okviru škola, fakultete na kojima se izučavaju mediji i novinarstvo, kao i druge zainteresovane grupe i pojedince da se prijave za posetu.

U ovoj godini UNS obeležava 140 godina postojanja. Od osnivanja 21. decembra 1881. godine u Beogradu pod nazivom Srpsko novinarsko društvo do danas kontinuirano radi.

U Beogradu su krajem 1881. godine izlazila 22 lista i časopisa. U to vreme u glavnom gradu Kraljevine Srbije je najmanje desetak ljudi kao osnovno zanimanje imalo pisanje za novine i časopise.

Informacije i prijava za Dan otvorenih vrata UNS-a je na telefon 011 32 36 337 i imejl: dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

25.06.

2021.

Александар Поповић [neregistrovani] u 14:11

Re: анонимус

Нема ствари коју ми не бисмо да поставимо наопачке. Па тако и са овом праксом упознавања јавности са радом Удружења. Добро је то, и вероватно није првенствено намењено члановима УНС. Посебно онима који би своју виспреност да претворе у шегачење. А можда би у оваквим приликама понеки комуникативнији новинар могао да проговори о темама које могу да занимају посетиоце(не препоручујем се). Порука уредништву сајта: Извегавајте да објављујете "анонимусе", који само чине штету и Удружењу и новинарству. Хвала. ( члан УНС од 1961, поново учлањен)

Odgovori
uto

22.06.

2021.

anonymous [neregistrovani] u 16:21

anonymous

Prosto mi dođe da svratim :)

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi