Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Predsednik UNS-a Živojin Rakočević u Jagodini: Tužilaštvo u Beogradu da preuzme istragu ubistva Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 06. 2021.

Autor: D. Bjelica i A. Filipović Izvor: UNS

Predsednik UNS-a Živojin Rakočević u Jagodini: Tužilaštvo u Beogradu da preuzme istragu ubistva Pantića

U Jagodini su se na grobu Milana Pantića, dvadeset godina od ubistva novinara, dopisnika “Večernjih novosti”, zajedno našli porodica, supruga Živka, sin Nemanja, kolege iz “Novosti”, pomoćnik glavnog urednika Milan Babović, predsednik UNS-a Živojin Rakočević, direktor nedeljnika “Novi put” Ljubiša Bata Vujić, brojni prijatelji i kolege. Tradicionalno su sa groblja otišli na mesto ubistva, do obližnjeg ulaza u zgradu u kojoj je Pantić živeo. Tamo se i ovog prepodneva nalazila sveža ruža na ploči na kojoj piše: “Na ovom mestu je mučki usmrćen neumorni tragalac za istinom. Novinara možete ubiti, ali njegovo delo i istinu- ne”. Svi su zatim otišli na trg “Milan Pantić” na kom su se i obratili javnosti.

“Na 20 godina od ubistva Milana Pantića izgleda da znamo sve i motive i nalogodavce i činjenice, ali postoji ključni momenat za koji još ne znamo da li će se dogoditi, a to je volja da se konačno vidi lice ubice, onih koji su to uradili”, rekao je predsednik UNS-a Živojin Rakočević.

Rakočević je izjavio da svi razumemo da je savršen zločin onaj u kom znamo sve, a pravde nema.

“Ovo je do sada bio savršeni zločin, ali u ovom trenutku tražimo da tužilaštvo u Beogradu urgentno preuzme ovaj slučaj, da se on zatvori, da se zatvori velika nepravda nad porodicom Pantić, kolegama novinarima u Srbiji, nad profesijom kojoj je tako čisto, čestito i srčano, do poslednjeg trenutka služio Pantić”, naveo je Rakočević.

Pomoćnik glavnog urednika Novosti Milan Babović rekao je da su glavna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova i Komisija za istraživanje ubistava novinara došli do čvrstih i nepobitnih informacija o ubistvu Pantića.

“Iskreno se nadam da da će ovaj gnusni čin koji je šamar obrazu demokratske Srbije konačno dobiti sudski epilog, da li kroz istragu Tužilaštva za organizovani kriminal ili kroz Više javno tužilaštvo u Jagodini, koje se, moram priznati, u ovom slučaju nije baš pokazalo”, rekao je Babović.

Babović je naveo da ohrabruju najave iz vrha vlasti da će na ovaj slučaj konačno biti stavljena tačka. On je rekao da veruje da će se to i dogoditi.

Dan uoči 20. godišnjice ubistva Pantića predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić rekao je da Komisija ima saznanja ko je Pantića pratio, usmrtio, kao i ko su nalogodavci, ali da dalje ova Komisija ne može.

U javnom obraćanju Matić je naveo da Komisija zna da je Pantić ubijen zbog onog što je pisao i onoga što je planirao da objavi o privatizaciji cementare Novi Popovac u Paraćinu. 

Fotografije možete preuzeti u Galeriji u nastavku. (foto: UNS)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi