Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Izborna skupština UNS-a zakazana za 29. maj u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 03. 2021.

Izvor: UNS

Izborna skupština UNS-a zakazana za 29. maj u Beogradu

Uprava Udruženja novinara Srbije (UNS) zakazala je Izbornu skupštinu i raspisala izbore za organe UNS-a za 29. maj ove godine u Beogradu. Na Skupštini će biti predstavljen izveštaj o četvorogodišnjem radu Udruženja i izabrano rukovodstvo za naredni mandat.

U skladu sa Statutom UNS-a, redovna Skupština se saziva 60 dana pre održavanja, a predlozi kandidata za organe UNS-a - predsednika, Upravu, Sud časti i Nadzorni odbor, podnose se u roku od 20 dana od dana raspisivanja izbora.

Kandidat za predsednika treba da ima najmanje 50 potpisa redovnih članova UNS-a, dok kandidat za člana drugog organa treba da ima potpise najmanje deset redovnih članova. Redovni članovi UNS-a imaju pravo da predlože po jednog člana za svaki organ UNS-a.

Rok za prijem kandidatura, koje treba da sadrže obrazloženje, potrebne potpise redovnih članova i saglasnost kandidata, je 18. april 2021. godine. Adresa UNS-a je Resavska 28/1, Beograd, a imejl press@uns.org.rs. U kandidacionoj komisiji su Ljiljana Smajlović, Snežana Bradić i Petar Jeremić.

Udruženje novinara Srbije je najstarija i najveća novinarska organizacija u regionu, a sadašnji predsednik Vladimir Radomirović je 55. predsednik.

U prilogu je odluka o sazivanju Izborne skupštine UNS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi